Як підготуватися до ЗНО

21.01.2016

Практично перед кожним учнем випускних класів стоїть нагальне питання – як підготуватися до ЗНО. Система зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників в Україні існує вже не один рік, але до цього часу вона викликає безліч переживань та запитань. Факти свідчать, що вдало скласти ЗНО — цілком підсильна задача.

62-1_i

Щоб максимально підвищити власні шанси на успіх, не обійтися без попередньої підготовки. Ціллю підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання більше є не отримання нових знань, а їх систематизування. Тому, практично неможливо досягти успіху, отримавши виключно шкільну освіту – підготовка є неодмінною умовою для гарного результату. Можна вирізнити декілька видів підготовки. Слід зазначити, що одній дитині більш підходить самостійна робота, в той час коли іншій – заняття з репетитором.

Самостійна підготовка
Перше що необхідно для ретельної підготовки – визначитися зі здаваємими предметами, та отримати необхідні матеріли. В наш час необов’язково купувати підручники – безліч з них можна знайти в Інтернеті. Під час самостійних занять особливу увагу слід приділяти не теоретичним знанням, а можливості їх застосування на практиці – намагайтеся більше виконувати різноманітних тестів, котрі в великому обсязі можна знайти на офіційних сайтах регіональних представництв оцінювання знань.

Займатися слід не задля годин, проведених за підручником чи монітором, насамперед слід піклуватися про сприйняття. Якщо учень втомився – слід зробити перерву, якщо важко засвоюється матеріал – спробуйте займатися менше часу, але робити заняття більш частішими.

Підготовка з репетитором
Більшість учнів для максимально ретельної підготовки займають з репетитором. Як правило, такі зайняття відбуваються після уроків в випускному класі. Часто люди звертаються до репетиторських центрів, контрі направлені безпосередньо на підготовку до ЗНО. Наприклад, за адресою в Інтернеті https://www.eduget.com/uk/podgotovka_k_zno_po_matematike можна знайти багато варіантів підготовки до ЗНО з математики.

Іншим варіантом може стати зайняття з частним репетитором. Це може бути шкільний вчитель дитини, котрий допомагає у свій вільній час підтягнути прогалини в знаннях, чи нагадати певні теми свого предмету. Індивідуальна підготовка сприяє впевненості під час оцінювання, крім того, завдяки їй можна винести максимальну користь з навчання.

Перед самім ЗНО слід гарно виспатися й відпочити – було б не правильно в ніч перед іспитом сидіти й зубрити книжки – це лише зашкодить.

Сумлінне навчання й підготовка – запорука високих балів на ЗНО!

Написати коментар