Чи можливо самотужки освоїти професію тестувальника?

18.11.2016

Перспективи, які відкриваються перед людьми в сфері ІТ, не можуть не приваблювати. Про зміну професії рано чи пізно задумується практично кожна людина.

Як видно з практики, сфера ІТ є найбільш затребуваною і популярною. Часто люди так і залишаються лише мріяти про зміну професії і, відповідно, життя, не вірячи у власні сили. Дарма. Є професія із сфери ІТ, яку можуть освоїти люди різного віку без спеціальної освіти – це QA інженер. До того ж курси тестерів у Львові допомагають вивчити специфікацію роботи, отримати теоретичні знання із застосуванням їх на практиці. Менторська підтримка фахівців допомагає розібратися і отримати відповіді на всі без виключень питання, які виникають в процесі навчання. Курси тестувальників дозволять заощадити дорогоцінний час і навчатися набагато ефективніше, ніж самотужки. Але якщо ви обрали другий варіант здобуття нової професії, то в й в такому випадку скористайтеся порадами фахівців.

2014032it

Поради щодо самостійного освоєння професії тестувальника

Якщо ви відчуваєте в собі величезний потенціал і маєте деяке уявлення про те, яку роботу потрібно виконувати в майбутньому, не страждаєте поганою самоорганізацією, вам буде цілком під силу освоїти нову сферу діяльності. Поради досвідчених викладачів курсів  тестувальників допоможуть визначитися з пріоритетами і поетапним освоєнням професії:

  1. Отримання базових знань. Досвідчені викладачі курсів QA тестерів радять усім тестувальникам-початківцям читати книги з тестування. Доступно викладений матеріал у книзі «Тестування DOT COM» Р. Савіна.

  2. Практичні заняття. Після того, як ознайомилися і розібралися з поняттями: тест-кейси, баг репорти, методології тестування, чек-листи, переходьте до практики. Курси QA навчать вас використовувати отримані знання для власноручного написання документації. Експериментуйте з тестуванням звичайних побутових речей – ця порада стосується й тих тестувальників, які освоюють професію самотужки.

  3. Встановіть Linux, Wubi вам на допомогу, а також Google. Вам знадобиться перелік базових команд – знайдіть і починайте застосовувати для різних операцій через командний рядок, без інтерфейсу. Не справляєтеся – довіртеся фахівцям курсів QA.

  4. SQL – стандартні запитання: functions, update, select, delete, insert, join (left, right, full), like, where. Але знову-таки не зупиняйтеся на досягнутому. Підвищите свою конкурентоспроможність, якщо будете орієнтуватися й у інших.

  5. На курсах тестувальників стверджують, що знання в мережах є практично обов’язковою умовою для отримання позитивного результату освоєння професії QA інженера. Важливо розуміти принцип роботи і орієнтуватися в питанні: «Як створити локальну мережу в будинку?». Вам слід дізнатися і зрозуміти, як проходить PING між двома ПК і що таке HTTP, OSI, TCP/IP.

  6. Вдосконалюйте свою англійську – радять фахівці – викладачі курсів тестерів у Львові.

На жаль, більшість або в силу людського фактора (нездатність до самоорганізації), або через зайнятість і прагнення заробити тут і зараз так і не наважуються розпочати навчання. У такому випадку, якщо все-таки є бажання освоїти нову професію, яка дозволить змінити безперспективну роботу на добре оплачувану, записуйтеся на курси тестерів. Підкажуть, допоможуть, перевірять, чи добре ви засвоїли нові знання. Досвідчені (це головне) викладачі стануть справжнім провідником для вас у сферу ІТ.

 

Написати коментар