Важливе місце фінансової стратегії

17.02.2015

Мета кожного приватного підприємця, фірми  або ж комерційної організації – отримувати реальний дохід від своєї діяльності. Для того, щоб мати дохід, як правило, треба бути готовим йти не певні жертви. Такі жертви можуть бути різної спрямованості, але вони поділяються на дві категорії: матеріальні й нематеріальні.

До матеріальних вкладань можна віднести:

1) Фінанси;

2) Матеріальні ресурси;

3) Збитки виробництва.

Нематеріальні вкладення важко виміряти в грошовому еквіваленті, але вони мають безпосередній вплив на рентабельність виробництва та його собівартість. До такого типу вкладень відносяться:

1) Час;

2) Людські ресурси;

3) Затрати моральних та фізичних сил.

Праця буде рентабельною лише в тому випадку, якщо отриманий прибуток буде вище затрачених ресурсів та зусиль. Далі більш детально зупинимось на фінансових витратах у справі.

Фінансові витрати, що оправдовують себе

Мало яка справа може обійтися без фінансових витрат. Але для комерційної діяльності дуже важливо, щоб фінансові витрати завжди поверталися прибутком. І прибуток обов’язково має перевищувати витрати. Прибуток установи, як правило, розподіляється на три основні напрямки:

1) Покриття витрат;

2) Формування резерву на наступні витрати;

3) Виплата заробітної плати та премій.

В деяких випадках власних коштів може бути недостатньо для задоволення матеріальних потреб. В такому випадку можна звернутися до банківських установ або ж до кредитних спілок. В наш час не важко отримати кредит готівкою або ж безготівковим переказом на банківський рахунок. В деяких випадках кредит, немов рятівне коло, допомагає вирішити питання, владнати справи та є своєчасною допомогою. Фінансова стратегія компанії якраз полягає саме в тому щоб зважено підходити до прибутків, витрат та запозичених коштів, при цьому, зберігаючи рівновагу та піклуючись про далекосяжні наслідки для справи.

Написати коментар