Особливості роботи за кордоном

17.08.2014

planeВже понад двадцять років на пострадянському просторі активно практикується пошук роботи за кордоном. Для когось це можливість назавжди покинути рідне місто, для когось — можливість заробляти більше, ніж вдома, хтось таким чином підвищує свою кваліфікацію з метою в подальшому застосовувати знання на батьківщині. У кожному разі, пошук роботи за кордоном цікавить багатьох.

Найчастіше вакансії шукають в Західній Європі, США або Канаді. Питати, чому саме ці країни так привабливі, немає сенсу — це і так очевидно. Люди воліють їхати в країни з розвиненою економікою і стабільною політичною ситуацією. Але багато хто досить сильно помиляються, вважаючи, що на умовному «заході» гроші заробляються легко і швидко.

Ми залишимо за рамками цієї статті некваліфіковану працю. Робота прибиральниць, вантажників та інші подібні вакансії — це багато в чому лотерея. Поговоримо про тих, хто шукає якусь офісну роботу. Для того, щоб не засиджуватися на нижніх щаблях офісної ієрархії, вам не тільки доведеться активно працювати повний робочий день, але і підвищувати свою кваліфікацію. Ваше відвідування тренінгів та курсів буде позитивно впливати на ставлення до вас вашого роботодавця. Крім того, вам, як людині що приїхала з іншої країни, потрібно буде швидко і уважно розібратися в культурних особливостях нового місця роботи. Правила етикету, дрес-код, взаємовідносини між статями, між представниками різних рас — все це може відрізнятися в різних країнах. Те, з чим ви познайомитеся в Норвегії, навряд чи підійде для застосування в Італії. Принаймні так стверджують ті, хто неодноразово міняв місця роботи в європейських країнах.

Звичайно, осібно стоять ті фахівці, хто володіє унікальною кваліфікацією або рідкісної але затребуваною професією. Це вчені, викладачі, медики. Як правило, такого фахівця запрошують на конкретну роботу і якщо він дійсно цінний працівник, роботодавець намагається його втримати, заохочуючи гідною оплатою та соціальними гарантіями.

Написати коментар