Поради для написання резюме під роботу у Європі

13.11.2017

Резюме — це перше, на що звертає увагу Ваш потенційний роботодавець.

Ось чому основна мета Вашого резюме полягає в тому, щоб відрізнити Вас від інших кандидатів та підкреслити, що Ви є найбільш підходящою людиною для цієї роботи. Подумайте про досвід, вміння і знання, які Ви описуєте, оскільки вони є основним показником Вашого професіоналізму. Вся інформація, яку Ви надаєте, повинна відповідати на питання: «Чи буде компанія отримувати вигоду від Вашого найму?».

Одним з найпопулярніших запитів в Інтернеті є «навички та вміння для резюме». Тому, у цій статті ми вирішили створити детальний посібник із різних навичок та вмінь, які слід додати до резюме, щоб Ви мали найкращі шанси на роботу своєї мрії.

Чому потрібно правильно визначити навички та вміння для резюме?

Почнемо з чіткого визначення «Ключові навички в резюме». В основному, це список ваших здібностей, вмінь та талантів, який відображається пунктами.

При цьому навички можуть бути безпосередні, опосередковані і адаптивні:

  • Безпосередні — це професійні навички, що мають відношення до конкретної роботи. Наприклад, для інженера програмного забезпечення набір навичок може включати в себе знання JavaScript та HTML5.

  • Опосередковані — навички, які були отримані в одній трудовій сфері та можуть бути застосовані для іншої. Такий список допомагає описати Ваші комунікативні або аналітичні сторони. Наприклад, комунікативні навички, які ви отримали за кордоном (практикуючи англійську мову), можуть допомогти вам досягти успіху в міжнародній компанії. Або кількісні навички, які ви здобули на бухгалтерській роботі, можуть допомогти Вам у професії, пов’язаній із фінансами.

  • Адаптивні – цей тип описує Ваші особисті навички та допомагає визначити стиль Вашої роботи. Тут Ви можете написати щось на зразок надійності або продуктивності.

Професійні навички в резюме, щоб воно виглядало видатним.

Ви ніколи не отримаєте другий шанс справити перше враження. Отже, давайте копати глибше, щоб дізнатись, які вміння і навички в резюме потрібно зазначити і як структурувати інформацію. Перш за все, Вам потрібно розділити всі Ваші кваліфікаційні навички на дві групи: ключові та другорядні навички.

Що входить до ключових навичок?

Ключові навички характеризують конкретні знання та компетентність, необхідні для виконання Вашої роботи. Для позиції менеджера з маркетингу це може бути здатність працювати з Google Analytics, створення рекламних кампаній Google Tag Manager або проведення тестів A/B. Цей інформаційний блок має вирішальне значення для будь-якої роботи, пов’язаної з точними науками, такими як інформаційні технології або інженерія. Проте ключові навички не обмежуються технічними полями і навіть можуть бути включені в резюме для творчих вакансій. Наприклад, для активного резюме, ви можете включити ваш талант, щоб імітувати різні акценти.

Нижче наведено типові ключові професійні навички з кейсу роботи компанії «Робота у Європі» (сайт http://work-europe.com.ua/) в резюме, що використовуються претендентами:

SEO Copywriting

Фінансове планування

UX / UI Design

Іноземні мови

Архітектура програмного забезпечення

Такі проф навички в резюме менеджери з персоналу зустрічають найчастіше, тому намагайтеся бути більш конкретними та відрізнити себе, коли прописуєте ці пункти:…

Які навички вказати в резюме, аби отримати роботу мрії?

Резюме – найперше джерело інформації про вас для потенційногороботодавця. Тому покажіть, чим ви відрізняєтесь від інших кандидатів тащо ви відповідаєте посаді найбільше. Ретельно подумайте, які навички винапишете в резюме, адже вони будуть показником вашого професіоналізму.Вся інформація, яку ви надасте, має відповідати на питання: «Яку користь відвас отримає компанія?»Один з найпопулярніших запитів в Інтернеті це: «Типи навичок длярезюме». Отже, у цій статті ми створили детальний посібник з навичок, щоможна додавати в резюме, тож ви зможете вибрати з найкращих варіантів.

Навіщо вам заповнювати розділ вмінь та навичок?

Почнемо з визначення. В основному, це маркований список вашихздібностей, навичок та талантів. Можливо, ви вже вказали деякі з них, покиписали про досвід роботи. Але в цьому розділі ви можете подати їх списком,щоб виділити ваші сильні сторони.Розмірковуючи над тим, як заповнити розділ, майте на увазі, що виповинні вказати декілька різних типів навичок.Відповідність. Це актуальне вміння для конкретної вакансії.Наприклад, для інженера програмного забезпечення це може бути знанняJavaScript та HTML5.Можливість перенесення. Навички, що здобули в одній сфері, можутьбути застосовані для даної вакансії. Такий список покаже, що ви працювали злюдьми (переговори) або з великими обсягами даних (аналітичне мислення).Наприклад, досвід, що ви здобули як вчитель іноземної мови за кордоном,допоможе вам досягти успіху в сестринській справі. Або численні навички,що ви здобули як бухгалтер, можуть допомогти в іншій професії, пов'язаній зфінансами.

Адаптивність. Цей тип покаже ваші особисті навички та допоможевизначити стиль вашої роботи. Тут можете написати щось на зразокнадійності або продуктивності.

Написати коментар