Робота в іншій країні: що слід мати на увазі?

30.05.2021

Статистика переконливо свідчить про постійне зростання кількості українців, котрі регулярно працюють в інших країнах. Більш того, багато власників іноземних заводів та фермерів навіть відмічають гостру необхідність в працівниках нашої держави. Наприклад, коли в першій половині 2020 року, через початок світової пандемії Коронавірусу, було закрите практично будь-яке сполучення між країнами, в Європі та на інших континентах гостро відчувалася нестача працівників з України. Навіть між урядами України та деяких країн були укладені міжурядові угоди про направлення спеціальних чартерних авіарейсів для доставлення українських заробітчан.

2

Щороку з України сотні тисяч громадян відправляються працювати в більш розвинені та заможні країни. Наприклад, робота в Англії користується великим попитом серед тих хто зацікавлений у працевлаштуванні за кордоном. Законодавство більшості розвинених країн досить добре адаптовано до потреб та інтересів, як заробітчан, так і керівників підприємств на яких працевлаштовані люди з інших країн. Завдяки цьому, за умови дотримання існуючих правил та рекомендацій стосовно перетину державного кордону, реєстрації на місці нової роботи та дотримання рекомендацій для іноземців, котрі тимчасово перебувають на території певної держави, можна розраховувати на захист та стабільність.

Як знайти вакансії закордоном?

Якщо ви вже твердо вирішили для себе поїхати працювати в іншу країну та, можливо, вже обрали державу, в котрій плануєте працевлаштуватися, необхідно знайти хороші вакансії. Порівнявши між собою умови різних роботодавців, кожна людина має можливість підібрати найбільш привабливий саме для себе варіант працевлаштування. В цьому питанні слід бути обережним: на жаль, сьогодні часто зустрічаються шахраї, котрі вимагають гроші за допомогу у працевлаштуванні, а насправді — тільки отримають гроші, зразу зникають.

Серед різних варіантів пошуку роботи в інших країнах, популярністю користуються 3 підходи:

  • Напряму знайти контакти роботодавців та самостійно вести з ними перемовини.

  • Скористатися послугами ліцензованої фірми-посередника, котра пропонує послуги у працевлаштуванні. В такому разі, необхідно ретельно перевірити ліцензію та репутацію цієї компанії.

  • Скористатися рекомендаціями знайомих чи друзів, котрі вже працюють закордоном.

Неважливо від обраного вами підходу до пошуку вакансії та працевлаштування, уважно підійдіть до виборе та ретельно вивчайте всі документи, котрі будете підписувати. Такий підхід — запорука вдалої та вигідної роботи закордоном!

Написати коментар